fredag 17. april 2009

Et uvanlig rop


Ronny Deila kastet hansken og er klar til krig. Ikke bare på banen, men også med kjeften.

Den ellers så veloverveide treneren tar uvanlige ord i munnen, når han skal beskrive det som venter i de kommende 28 serierundene:

- Sikres plassen er det fantastisk, sa Deila.

Uvanlig for en Tippeliga-trener, i hvert fall. Men det kan fort bli vanlig kost for drammensere, om ikke det skjer noe dramatisk med SIFs økonomi (eller alle andre klubbers, for den saks skyld).

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Både i DTs debattfelt og på GodsetUnionens forum, har kraftige salver blitt sendt i hærfører Deilas retning. Mange mener han bør ta hatten og gå, mens en del faktisk forstår problematikken.

For det Deila har gjort, er å sette fingeren på noe fansen egentlig ikke liker. Nemlig at laget neppe kommer til å ta verken medalje eller en respektabel plass på tabellen. Det blir som før. Kanskje verre. Kanskje nedrykk.

Grøss!, tenker sesongkortholdere.

Puh!, tenker spillerne.

Deilas mål med uttalelsene er at høye skuldre byttes ut med fandenivoldskhet. At frykten for å tape endres til ønsket om å vinne. Med et ungt mannskap som har gått La Manga gjennom med bare seire, har jeg forståelse for hvor nervøsiteten kommer fra. Og skal laget vinne fotballkamper igjen, må laget bli komfortable på banen. Slik har det i alle fall ikke vært i sesongstarten.

Kanskje noe helt uvanlig skjer etter rabaldret. At Godset vinner.

1 kommentar:

  1. Du har et godt poeng: ingen liker å høre om nedrykksspøkelset, selv om det er aldri så reelt. Jeg har full forståelse for problematikken, men mener at det blir helt feil å fokusere på nedrykk allerede etter fire seriekamper. Svaret til innlegget ditt ble langt, så jeg la det på min egen blogg.

    SvarSlett